Obrazek


Obrazek

Wymiana oleju

Naprawa, regulacja, usterki, porady, spostrzeżenia, układ chłodzenia i wydechowy.

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
Whiteehead
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 41
Wiek: 27
Rejestracja: niedziela, 29 lipca 2018, 09:41
Skąd jesteś: Bydgoszcz
Silnik: 2.0 CRDI (185KM) Sorento3
Skrzynia: A/T
Napęd: AWD
Rok: 2018
Kolor: Biała perla
Przebieg (km.): 4200
Kontaktowanie:

Wymiana oleju

#1 Postautor: Whiteehead » czwartek, 10 stycznia 2019, 08:28

Czy po wymianie oleju w 2.0 crdi 8at z adblue, trzeba kompem wpisywac lepkosc oleju itd? Bo slyszalem ze inaczej problemy z dpf sie zaczynaja. Bo niby w nowych dieslach jest tak, ale nie jestem pewny.

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 4765
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 212400
Has thanked: 88 times
Been thanked: 78 times
Kontaktowanie:

Re: Wymiana oleju

#2 Postautor: Marek » czwartek, 10 stycznia 2019, 19:12

Jak uzupełnia się dodatek do filtru FAP to trzeba skasować liczniki , dlatego wydaje mi się ,że że bardziej logiczne by było wprowadzanie korekty przy uzupełnianiu dodatku Adblue a nie oleju .

Whiteehead
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 41
Wiek: 27
Rejestracja: niedziela, 29 lipca 2018, 09:41
Skąd jesteś: Bydgoszcz
Silnik: 2.0 CRDI (185KM) Sorento3
Skrzynia: A/T
Napęd: AWD
Rok: 2018
Kolor: Biała perla
Przebieg (km.): 4200
Kontaktowanie:

Re: Wymiana oleju

#3 Postautor: Whiteehead » czwartek, 10 stycznia 2019, 23:15

Przy adblue nic nie trzeba, tylko sie zalewa :D

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 4765
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 212400
Has thanked: 88 times
Been thanked: 78 times
Kontaktowanie:

Re: Wymiana oleju

#4 Postautor: Marek » piątek, 11 stycznia 2019, 00:32

Wiem , system sam monitoruję iloś , przez analogię podałem to tylko jako przykład .


Wróć do „Silniki wysokoprężne Sorento III”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości