Obrazek


Obrazek


Obrazek

chip tuning 3.5

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
grzec01
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 26
Wiek: 44
Rejestracja: piątek, 26 lipca 2013, 11:20
Skąd jesteś: Luboń k/Poznania
Silnik: 3.5 V6 (195KM)LPG
Skrzynia: A/T
Napęd: 4 WD
Rok: 2003
Kolor: srebrny
Przebieg (km.): 205000
Inny Samochód: nissan qashqai
Has thanked: 1 time
Kontaktowanie:

chip tuning 3.5

#1 Postautor: grzec01 » czwartek, 7 listopada 2013, 01:03

Witam serdecznie,prawdę mówiąc niewiem czy czasem nie wstawić tego w dziale "ciekawostki" :hmm:
oto link do aukcjihttp://allegro.pl/chip-tuning-box-25km-kia-sorento-3-5-dohc-193km-i3666800147.html
pudełko i dwa kabelki??Co o tym sądzicie? ja jestem nader sceptyczny...
pozdrawiam wszystkich.

Awatar użytkownika
regi
dobry jak...
dobry jak...
Posty: 803
Wiek: 41
Rejestracja: środa, 20 października 2010, 14:55
Skąd jesteś: Nowy Sącz
Silnik: 3.5 V6 (195KM)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2005
Kolor: granatowy ?
Przebieg (km.): 130000
Has thanked: 2 times
Kontaktowanie:

Re: chip tuning 3.5

#2 Postautor: regi » czwartek, 7 listopada 2013, 10:15

Opornik za 20 groszy wyposazony w potencjometr za 1,5zl i wylacznik za 1zl. To chyba w przeplywomierz sie montowalo i mialo to na celu informowac komputer ze silnik jest zimny i ssanie wlaczac.
Wyższy +130mm (5 cali)
Szerszy +110mm
Mini Monster Truck

265/70/16 - ET 0
Przod: [Koni Haevy Track + H&R]
Tyl: [OldManEmu N149 + Ironman]

Obrazek

Awatar użytkownika
Madej
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 2398
Wiek: 46
Rejestracja: poniedziałek, 14 stycznia 2013, 12:45
Skąd jesteś: Krakow/Wiedeń
Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
Skrzynia: nie dotyczy
Napęd: nie dotyczy
Rok: nie dotyczy
Inny Samochód: Jeep G.Ch. 2,7 crdi
Twoje poprzednie Sorento: Niebieska 2,5 140 KM+ chip ,Opony AT , USEL i wiele dobrego jeszcze..
Been thanked: 4 times
Kontaktowanie:

Re: chip tuning 3.5

#3 Postautor: Madej » czwartek, 7 listopada 2013, 16:37

Chipy w benzynie to naciaganie bo max 2-3 procent mocy dolozy :rules: zeby cos wiecej wyciagnac z benzyny to jedynie tuning mechaniczny wchodzi w gre ale to juz nie sa male koszty,co innego w dieslu :rules:
Obrazek
Jak to powiedział jeden kat "każdy ma prawo być porąbany "

Awatar użytkownika
Murzyn1313
expert
Posty: 5613
Wiek: 37
Rejestracja: środa, 10 marca 2010, 01:33
Skąd jesteś: Afryka :)
Silnik: 3.8 i V6 (260KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: nie dotyczy
Rok: nie dotyczy
Przebieg (km.): 120000
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Kontaktowanie:

Re: chip tuning 3.5

#4 Postautor: Murzyn1313 » czwartek, 7 listopada 2013, 16:39

sorki,ale mało ci mocy w 3.5v6? jak tak, to chyba powinieneś się na plaskacza jednak przerzucić
Obrazek

Awatar użytkownika
zimny
moje konto
moje konto
Posty: 196
Wiek: 33
Rejestracja: środa, 6 czerwca 2012, 13:20
Skąd jesteś: Wrocław
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD
Rok: 2007
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 130000
Inny Samochód: X5 E70 40d
Kontaktowanie:

Re: chip tuning 3.5

#5 Postautor: zimny » czwartek, 7 listopada 2013, 17:34

Zdala od takich tematów. Niewiarygodne, że są jeszcze wariaci którzy próbują taki szajs sprzedawać.

A jak chcesz moc w benzie N/A mieć to turbo/kompresor. Worek kasy i wyjdzie i tak na to, że trzeba było kupić szybszego i o wiele droższego SUV'a. :)

grzec01
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 26
Wiek: 44
Rejestracja: piątek, 26 lipca 2013, 11:20
Skąd jesteś: Luboń k/Poznania
Silnik: 3.5 V6 (195KM)LPG
Skrzynia: A/T
Napęd: 4 WD
Rok: 2003
Kolor: srebrny
Przebieg (km.): 205000
Inny Samochód: nissan qashqai
Has thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: chip tuning 3.5

#6 Postautor: grzec01 » czwartek, 7 listopada 2013, 21:45

Chwila,chwila!!! Podałem to jako ciekawostkę!!! jak zresztą napisałem w poście...nie sądziłem że będę zaraz odżegnywany od czci i wiary!!! :)

kaini
moja ranga
moja ranga
Posty: 101
Rejestracja: sobota, 4 listopada 2017, 21:49
Skąd jesteś: Jasło
Silnik: 3.3 V6 (248KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2009
Kolor: Srebrny
Przebieg (km.): 165333
Inny Samochód: TSI & HDi
Kontaktowanie:

Re: chip tuning 3.5

#7 Postautor: kaini » wtorek, 9 stycznia 2018, 10:12

Chipować tego się nie da wiadomo i pewnie nikt nic nie robił mechanicznego.

Ja znalazłem na YT parametry 195 @ 204 i 294 nm @ 400 Nm
Zapytałem co było robione to uzyskałem odpowiedź że skrzynia została przestawiona na tryb 2 do ciągnięcia ciężkich przyczep ?
Ktoś coś wie na ten temat ?

Awatar użytkownika
hawerek
możesz mi ufać
możesz mi ufać
Posty: 1462
Wiek: 39
Rejestracja: czwartek, 8 sierpnia 2013, 09:57
Skąd jesteś: Goleniów (ZGL)
Silnik: 3.5 i V6 (195KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2006
Kolor: Srebrny
Przebieg (km.): 160000
Inny Samochód: Skoda Fabia
Has thanked: 2 times
Been thanked: 15 times
Kontaktowanie:

Re: chip tuning 3.5

#8 Postautor: hawerek » wtorek, 9 stycznia 2018, 14:17

Pewnie pomiar wykonany był na zapiętym reduktorze "LOW". Wzrasta wtedy moc i moment ale na KOŁACH a nie na silniku.
Yokohama Geolandar A/T-S, USEL, Lift 2" - przód i tył sprężyny IronMan

kaini
moja ranga
moja ranga
Posty: 101
Rejestracja: sobota, 4 listopada 2017, 21:49
Skąd jesteś: Jasło
Silnik: 3.3 V6 (248KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2009
Kolor: Srebrny
Przebieg (km.): 165333
Inny Samochód: TSI & HDi
Kontaktowanie:

Re: chip tuning 3.5

#9 Postautor: kaini » wtorek, 9 stycznia 2018, 16:32

Nie było żadnego pomiaru, zresztą skoro na asfalcie nie można na reduktorze ta pewnie na hamowni też by się nie dało?
Właściciel powiedział kupującemu że coś było modzone i tyle jest :roftl:
Czekam na kolejne wieści.


Wróć do „TUNING MECHANICZNY”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość