Obrazek


Obrazek


Obrazek

Interfejs diagnostyczny iCar3 Vgate - co mu dolega ?

Oprogramowanie, wszystko związane z diagnozowaniem.

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
PABLOTECH
teraz jestem
teraz jestem
Posty: 554
Rejestracja: poniedziałek, 6 października 2014, 21:22
Skąd jesteś: Warszawa
Silnik: 3.5 V6 (280KM)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: AWD
Rok: 2012
Kolor: STM
Przebieg (km.): 105500
Has thanked: 10 times
Been thanked: 21 times
Kontaktowanie:

Interfejs diagnostyczny iCar3 Vgate - co mu dolega ?

#1 Postautor: PABLOTECH » środa, 11 lipca 2018, 10:42

iCar3 Vgate + Torque bez problemu łączył się z Sorii, sczytywał, kasował błędy itd. Przyjechał kolega audi a6. . . interface wykonał swoją robotę i ponownie został wpięty do Sorii. Dzisiaj "przed wakacyjnie" chciałem sprawdzić czy wszystko ok a to ustrojstwo odmówiło posłuszeństwa

iCar 3 VGATE.jpg
iCar 3 VGATE.jpg (132.4 KiB) Przejrzano 265 razy


Torque - 2.png


Przez chwilę tylko pokazuje :

Torque.png


i nawet zaczyna skanować w poszukiwaniu błędów ale po 2-3% wysypuje się i znów brak komunikacji.

Czy jest jakaś możliwość zdiagnozowania urządzenia ?? Może jakiś reset ustawień w Torque ( choć nigdzie tego nie znalazłem ) ??
A może to gniazdo OBDII się obraziło na iCara ?? :hmm:
Obrazek Obrazek
Koks, wódka i seks w cinquecento ... to nie dla mnie, jeżdżę SORENTO :rolley:

Awatar użytkownika
Andrzej
wiem wszystko
wiem wszystko
Posty: 1891
Rejestracja: poniedziałek, 15 marca 2010, 07:47
Skąd jesteś: Warszawa
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: niebieski
Przebieg (km.): 320000
Has thanked: 17 times
Been thanked: 74 times
Kontaktowanie:

Re: Interfejs diagnostyczny iCar3 Vgate - co mu dolega ?

#2 Postautor: Andrzej » środa, 11 lipca 2018, 12:46

Wykorzystaj do sprawdzenia jakikolwiek inny program diagnostyczny.
Jest tego sporo w Google Play . Nie są nic warte, bo mierzą tylko obroty i temperaturę, ale będziesz miał możliwość sprawdzenia czy stało się coś interfejsowi czy pozmieniały się ustawienia w programie Torque.
Niektóre z tych programów łączą się błyskawicznie i nie raz ich używałem do szybkiego sprawdzenia czy działa połączenie adaptera z samochodem.
Szczególnie auto Orła jest oporne , bo przy mnie działa wszystko a jak wyjadę od Orła to dzwoni telefon, że nie chce się łączyć . :kwink: i tak już z pięć razy.

Tu lista tych programów ( oprócz pierwszego, jest płatny)

1a.jpg
1a.jpg (32.73 KiB) Przejrzano 253 razy
Moje Sorento
Kia Sorento EX 2.5 CRDI 2003r. złoty, manual Obrazek
Kia Sorento EX 2.5 CRDI 2005r. niebieski, automat tiptronic Obrazek

Obrazek

daniel.tymek
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 74
Rejestracja: wtorek, 25 kwietnia 2017, 17:09
Skąd jesteś: Grodzisk Maz
Kontaktowanie:

Re: Interfejs diagnostyczny iCar3 Vgate - co mu dolega ?

#3 Postautor: daniel.tymek » niedziela, 23 września 2018, 14:41

Też mam z nim czasem problemy. Kilka razy zabawy zapłonem i potrafi zadziałać, ewentualnie zmiana oprogramowania czasem pomaga

Awatar użytkownika
PABLOTECH
teraz jestem
teraz jestem
Posty: 554
Rejestracja: poniedziałek, 6 października 2014, 21:22
Skąd jesteś: Warszawa
Silnik: 3.5 V6 (280KM)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: AWD
Rok: 2012
Kolor: STM
Przebieg (km.): 105500
Has thanked: 10 times
Been thanked: 21 times
Kontaktowanie:

Re: Interfejs diagnostyczny iCar3 Vgate - co mu dolega ?

#4 Postautor: PABLOTECH » niedziela, 23 września 2018, 18:13

U mnie zmiana oprogramowania (do obsługi) nic nie dała. Prawdopodobnie iCar przestał się komunikować z telefonem na skutek aktualizacji oprogramowania układowego na androidzie. Starszy aparat bez aktualizowanego softu łączył się bez problemu. Skończyło się na zamianie na identyczny iCar3 ale w wersji WiFi - działa super
Obrazek Obrazek
Koks, wódka i seks w cinquecento ... to nie dla mnie, jeżdżę SORENTO :rolley:


Wróć do „Diagnostyka Sorento II”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość