AKCJE PROMOCYJNE

Obrazek

Obrazek

AKTUALNOŚCI

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Komputer ECU z innego auta

Wszystko, co związane z układem elektrycznym

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
sonic
moje konto
moje konto
Posty: 199
Rejestracja: niedziela, 11 stycznia 2015, 10:13
Skąd jesteś: Naprawa
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2003
Kolor: srebny
Przebieg (km.): 170
Inny Samochód: Suzuki grand vitara
Has thanked: 2 times
Kontaktowanie:

Komputer ECU z innego auta

#1 Postautor: sonic » niedziela, 12 kwietnia 2015, 12:13

Witam,czy wymieniając komputer na taki sam to co z imo też do wymiany
OJ TAM OJ TAM :hmm: :palm: tel 691837175

mariank32
możesz mi ufać
możesz mi ufać
Posty: 1384
Rejestracja: sobota, 11 maja 2013, 20:12
Skąd jesteś: dolnośląskie 59300
Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
Skrzynia: M/T
Napęd: nie mam
Rok: 2008
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 138000
Inny Samochód: Citroen C4, Citroen
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#2 Postautor: mariank32 » niedziela, 12 kwietnia 2015, 12:35

Myślę, że tak jak w większości autek. Najlepiej kupić zestaw z kluczami, stacyjka. Nie wiem jak w sorento ale też chyba mimo jest osobno i sterownik osobno. Do zaprogramowania kluczy potrzebny będzie PIN , który liczymy z VIN, wiec dobrze by było abys znał VIN dawcy. Ale dobry elektronik to ogarnie bez problemu . Tylko policz koszty, czy nie taniej kupić cały zestaw, montuje i masz, sam to możesz zrobić. A co ze starym kompem, że chcesz zmieniać?

Awatar użytkownika
Murzyn1313
expert
Posty: 5606
Wiek: 38
Rejestracja: środa, 10 marca 2010, 01:33
Skąd jesteś: Afryka :)
Silnik: 3.8 i V6 (260KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: nie dotyczy
Rok: nie dotyczy
Przebieg (km.): 120000
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#3 Postautor: Murzyn1313 » niedziela, 12 kwietnia 2015, 12:44

Jak kiedyś spalilem ECU to mi wysadzili nowe i kodowali immo pod nowe ECU. Wszystko w Aso KIA.
Obrazek

sonic
moje konto
moje konto
Posty: 199
Rejestracja: niedziela, 11 stycznia 2015, 10:13
Skąd jesteś: Naprawa
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2003
Kolor: srebny
Przebieg (km.): 170
Inny Samochód: Suzuki grand vitara
Has thanked: 2 times
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#4 Postautor: sonic » niedziela, 12 kwietnia 2015, 14:28

stary zalany,bo utopiłem auto
OJ TAM OJ TAM :hmm: :palm: tel 691837175

mariank32
możesz mi ufać
możesz mi ufać
Posty: 1384
Rejestracja: sobota, 11 maja 2013, 20:12
Skąd jesteś: dolnośląskie 59300
Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
Skrzynia: M/T
Napęd: nie mam
Rok: 2008
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 138000
Inny Samochód: Citroen C4, Citroen
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#5 Postautor: mariank32 » niedziela, 12 kwietnia 2015, 16:05

Murzyn1313 pisze:Jak kiedyś spalilem ECU to mi wysadzili nowe i kodowali immo pod nowe ECU. Wszystko w Aso KIA.

Z nowym tak jest, dopisuje do autka i działa. Ten co kupisz to musisz zrobić na Virgin, lub przelutowac odpowiednie elementy ze swojego. Ja kupiłbym cały zestaw startowy, będzie w orginale.

Norbi74
jestem
jestem
Posty: 20
Wiek: 45
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 09:02
Skąd jesteś: Nowogard
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 241000
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#6 Postautor: Norbi74 » piątek, 7 lutego 2020, 19:41

Witam szanowne grono. Czy mozna zmienić kompa ecu na inny z innymi numerami?

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 6834
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 224400
Has thanked: 223 times
Been thanked: 132 times
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#7 Postautor: Marek » piątek, 7 lutego 2020, 20:34

Podobno nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko nieopłacalne. :)

Norbi74
jestem
jestem
Posty: 20
Wiek: 45
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 09:02
Skąd jesteś: Nowogard
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 241000
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#8 Postautor: Norbi74 » piątek, 7 lutego 2020, 20:36

Czyli próbować podłączyć :confused:

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 6834
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 224400
Has thanked: 223 times
Been thanked: 132 times
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#9 Postautor: Marek » piątek, 7 lutego 2020, 21:29

Ale co podłączyć ?

Norbi74
jestem
jestem
Posty: 20
Wiek: 45
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 09:02
Skąd jesteś: Nowogard
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 241000
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#10 Postautor: Norbi74 » piątek, 7 lutego 2020, 22:01

IMG_20200205_232930.jpg
IMG_20200205_232930.jpg (278.86 KiB) Przejrzano 277 razy

Mam taki a chce zmienić na taki z innym numerem

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 6834
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 224400
Has thanked: 223 times
Been thanked: 132 times
Kontaktowanie:

Re: Komputer

#11 Postautor: Marek » piątek, 7 lutego 2020, 22:59

Osobiście nie radzę , silnika nie uruchomisz z powodu immo , ale to tylko mały problem z jakim możesz się później spotkać . Jeżeli już koniecznie chcesz się tym zająć to, a chodzi Ci o tempomat , znajdź dostęp do programów np. Autodata gdzie sprawdzisz czy w Twoim ECU taki występuje . Samemu nie próbuj zamieniać ECU na inne, chyba że lubisz spacerować.
Ostatnio zmieniony piątek, 7 lutego 2020, 23:56 przez Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Norbi74
jestem
jestem
Posty: 20
Wiek: 45
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 09:02
Skąd jesteś: Nowogard
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 241000
Kontaktowanie:

Re: Komputer ECU z innego auta

#12 Postautor: Norbi74 » piątek, 7 lutego 2020, 23:50

I o taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki :happy2:


Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości