Obrazek


Obrazek


Obrazek

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

Wszystko, co związane z układem elektrycznym

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
vokal
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 5768
Rejestracja: poniedziałek, 22 marca 2010, 11:55
Skąd jesteś: WA/NOE
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2003
Kolor: IndigoBlue/AlpinGrey
Inny Samochód: Jazz 1.4 LS '06
Has thanked: 7 times
Been thanked: 25 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#61 Postautor: vokal » czwartek, 12 stycznia 2017, 08:45

Zbychu, nie próbowałem więcej pilotów wprogramować, ale po kliknięciu drugim pilotem kierunkowskazy zgasły całkiem.
Prawie na pewno nie zdążyłbym wprogramować 3-ciego pilota.
Obrazek
Obrazek
"Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę."

Peter
dobry jak...
dobry jak...
Posty: 950
Rejestracja: sobota, 27 lutego 2016, 22:31
Skąd jesteś: ...
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#62 Postautor: Peter » czwartek, 12 stycznia 2017, 13:04

Czyli pozostaje mi przetrzeć szlak i spróbować. Do tej pory miałem tylko jednego pilota, teraz lecą do mnie dwa kolejne, dlatego drążę ten temat. Zastanawia mnie instrukcja z pierwszego postu tego wątku, wedle której przy przypisaniu jednego pilota trzeba nacisnąć przycisk 3 razy, co mogło by świadczyć, że być może jest możliwość przypisania 3 pilotów, ale skoro piszesz, że po przypisaniu drugiego cała procedura się zamyka, być może jest jakiś myk, który to ominie :hmm:

PS.

Jakby ktoś chciał zamienić sobie pilota cztero przyciskowego i kluczyka w jedną opcję, znalazłem dedykowany scyzoryk

http://www.ebay.co.uk/itm/Replacement-F ... Sw4shX~ySW

Awatar użytkownika
ronin
możesz mi ufać
możesz mi ufać
Posty: 1327
Wiek: 42
Rejestracja: piątek, 19 grudnia 2014, 19:57
Skąd jesteś: Lublin
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2004
Inny Samochód: Służbowe pędzidło
Has thanked: 9 times
Been thanked: 32 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#63 Postautor: ronin » czwartek, 12 stycznia 2017, 16:11

Są już na alledrogo w porównywalnych cenach.

Peter
dobry jak...
dobry jak...
Posty: 950
Rejestracja: sobota, 27 lutego 2016, 22:31
Skąd jesteś: ...
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#64 Postautor: Peter » poniedziałek, 23 stycznia 2017, 13:30

vokal pisze:Zbychu, nie próbowałem więcej pilotów wprogramować, ale po kliknięciu drugim pilotem kierunkowskazy zgasły całkiem.
Prawie na pewno nie zdążyłbym wprogramować 3-ciego pilota.


Dziś doleciały piloty, więc wziąłem się od razu do programowania. Poszło bardzo szybko i bezproblemowo z tym, że u mnie w trakcie przypisania nie świecą się żadne kierunkowskazy, czy jakiekolwiek oświetlenie. Próbowałem zakodować wszystkie trzy piloty, ale bez skutku, przy naciśnięciu przycisku trzeciego pilota zamyka Sorenciucha.

Awatar użytkownika
vokal
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 5768
Rejestracja: poniedziałek, 22 marca 2010, 11:55
Skąd jesteś: WA/NOE
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2003
Kolor: IndigoBlue/AlpinGrey
Inny Samochód: Jazz 1.4 LS '06
Has thanked: 7 times
Been thanked: 25 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#65 Postautor: vokal » poniedziałek, 23 stycznia 2017, 19:46

Nie kierunkowskazy świecą, tylko kontrolki kierunków w zegarach.
Chyba byłem blisko przypuszczając, że nie da się wbić 3-ego pilota.

Kiedyś czytałem dokumentację od poliftówki S I i tam było gdzieś napisane, że można wklepać więcej pilotów.
Ale nie pamiętam teraz ile.
Obrazek
Obrazek
"Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę."

Peter
dobry jak...
dobry jak...
Posty: 950
Rejestracja: sobota, 27 lutego 2016, 22:31
Skąd jesteś: ...
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#66 Postautor: Peter » poniedziałek, 23 stycznia 2017, 19:57

Kontrolki kierunkowskazów również się nie świecą, totalna pustka, początkowo nawet myślałem, że coś idzie nie tak i nie uda mi się przypisać tych pilotów, ale okazało się, że wszystko się powiodło. Co do ilości przypisań, to faktycznie miałeś "nosa", precyzyjnie podpowiedział by wgląd w softy imma, ale trzeba mieć, a przede wszystkim wiedzieć czym.

pietia102
jestem
jestem
Posty: 24
Rejestracja: niedziela, 15 lutego 2015, 16:41
Skąd jesteś: Jasło
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 223000
Inny Samochód: audi a4 AVANT
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#67 Postautor: pietia102 » piątek, 11 sierpnia 2017, 14:05

witam nie mogę otworzyć zdjęć i obrazków .
post programowanie pilota zamka

Awatar użytkownika
vokal
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 5768
Rejestracja: poniedziałek, 22 marca 2010, 11:55
Skąd jesteś: WA/NOE
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2003
Kolor: IndigoBlue/AlpinGrey
Inny Samochód: Jazz 1.4 LS '06
Has thanked: 7 times
Been thanked: 25 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#68 Postautor: vokal » piątek, 11 sierpnia 2017, 15:33

Jeśli mówisz o pierwszym poście to nie ma dostępu do tych zdjęć, bo już znikły z ImageShacka.
Poczytaj cały wątek, a znajdziesz czego szukasz.
Obrazek
Obrazek
"Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę."

Awatar użytkownika
alwo76
teraz jestem
teraz jestem
Posty: 493
Rejestracja: poniedziałek, 13 kwietnia 2015, 18:01
Skąd jesteś: SRC
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2002
Kolor: Srebrny/Szary
Has thanked: 12 times
Been thanked: 13 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#69 Postautor: alwo76 » środa, 25 października 2017, 17:18

Ja kupiłem Sorento tylko z jednym pilotem na którym niestety odcisnął się ząb czasu. Przycisk otwierania już odpadał i mikrostyk też ledwo chodził.
Postanowiłem zakupić drugi transmiter.
Dla mojego modelu,który jest z początku produkcji katalog podaje nr 954303E200 ( 2002.05.14 - 2002.11.07 )
Nie znalazłem takiego ale udało mi się kupić fabrycznie nowy pilot nr 954303E201 ( 2002.11.07 - 2003.07.01 )
Miałem lekkie obawy czy bedzię napewno współpracował i dzisiaj po wizycie kuriera pognałem do garażu sprawdzić jego działanie.Po zaprogramowaniu zgodnie z tym co napisali Cyber_human i Vokal nowy pilot działa bez problemów. Zamieszczam parę fotek z dzisiejszej akcji.
Załączniki
20171025_155607-1024x576.jpg
Stary pilot 954303E200
20171025_155607-1024x576.jpg (117.59 KiB) Przejrzano 630 razy
20171025_155508-1024x576.jpg
Nowy nabytek 954303E201
20171025_155508-1024x576.jpg (83.86 KiB) Przejrzano 630 razy
20171025_155347-1024x576.jpg
20171025_155347-1024x576.jpg (170.76 KiB) Przejrzano 630 razy
20171025_155253-1024x576.jpg
Pin do którego podajemy "plus" z akumulatora
20171025_155253-1024x576.jpg (143.35 KiB) Przejrzano 630 razy

Awatar użytkownika
adamoas
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 37
Wiek: 40
Rejestracja: niedziela, 29 października 2017, 07:56
Skąd jesteś: Mikolajki
Silnik: 3.5 i V6 (195KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 139000
Inny Samochód: A8
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#70 Postautor: adamoas » niedziela, 29 października 2017, 15:02

Witajcie. Mam problem. Zaprogramowalem pilota wszystko wedle waszych wskazówek. Zamykać zamyka. Ale nie otwiera. Otwiera tylko z pilota tylną szybę. I więcej nic. Nie próbowałem jeszcze tylko dołączenia akumulatora i pozostawienia na jakiś czas. Macie jakieś sugestie co może być przyczyną? .Nadmienię iż przy otwieraniu mrygaja kierunkowskazy na zewnątrz auta ale nie otwiera.? Sorento 2005 . 3.5 v6 Pb. Pilot 3 przyciski + jeden czerwony
adamoas

Awatar użytkownika
Marek
expert
Posty: 4042
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 212400
Has thanked: 41 times
Been thanked: 51 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#71 Postautor: Marek » niedziela, 29 października 2017, 18:57

A kontrolka w pilocie zapala się ?

Awatar użytkownika
adamoas
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 37
Wiek: 40
Rejestracja: niedziela, 29 października 2017, 07:56
Skąd jesteś: Mikolajki
Silnik: 3.5 i V6 (195KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 139000
Inny Samochód: A8
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#72 Postautor: adamoas » niedziela, 29 października 2017, 20:09

Tak kontrolka też się zapala
adamoas

Awatar użytkownika
vokal
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 5768
Rejestracja: poniedziałek, 22 marca 2010, 11:55
Skąd jesteś: WA/NOE
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2003
Kolor: IndigoBlue/AlpinGrey
Inny Samochód: Jazz 1.4 LS '06
Has thanked: 7 times
Been thanked: 25 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#73 Postautor: vokal » niedziela, 29 października 2017, 22:01

Drugi pilot otwiera wszystko?
Obrazek
Obrazek
"Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę."

Awatar użytkownika
adamoas
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 37
Wiek: 40
Rejestracja: niedziela, 29 października 2017, 07:56
Skąd jesteś: Mikolajki
Silnik: 3.5 i V6 (195KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 139000
Inny Samochód: A8
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#74 Postautor: adamoas » poniedziałek, 30 października 2017, 10:10

Niestety drugi pilot nie do użycia. Wygrzany . Wykompany i nie nadaje się. Dzisiaj odołączę aku i zobaczę czy pomoże.
adamoas

Awatar użytkownika
alwo76
teraz jestem
teraz jestem
Posty: 493
Rejestracja: poniedziałek, 13 kwietnia 2015, 18:01
Skąd jesteś: SRC
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2002
Kolor: Srebrny/Szary
Has thanked: 12 times
Been thanked: 13 times
Kontaktowanie:

Re: Programowanie pilota sterowania drzwiami

#75 Postautor: alwo76 » poniedziałek, 30 października 2017, 11:02

Rozumiem,że jak otwierasz go z kluczyka to centrany zamek działa.


Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość