AKCJE PROMOCYJNE

Obrazek

Obrazek

AKTUALNOŚCI

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tempomat nie działa

Wszystko, co związane z układem elektrycznym

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
kacper91
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 49
Wiek: 29
Rejestracja: poniedziałek, 16 grudnia 2019, 16:09
Skąd jesteś: Białystok
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2008
Kolor: CZARNY
Przebieg (km.): 213500
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Tempomat nie działa

#1 Postautor: kacper91 » niedziela, 29 grudnia 2019, 14:35

Cześć
Koledzy mam taki problem że nie mogę włączyć tempomatu pod kierownicą naciskam włącznik na zegarach wyskakuje crusier a klawiszami na kierownicy nic się nie dzieje. Czytałem też że te przyciski powinny kasować na komputerku nad lusterkiem czas przejazdu i inne.
Co to może być według was przyciski czy taśma

Awatar użytkownika
krzysiek ardie
ma VIN w małym palcu
ma VIN w małym palcu
Posty: 7389
Wiek: 54
Rejestracja: sobota, 19 czerwca 2010, 10:39
Skąd jesteś: Opole
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Kolor: srebrny
Przebieg (km.): 159000
Inny Samochód: Daewoo Matiz
Has thanked: 421 times
Been thanked: 314 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#2 Postautor: krzysiek ardie » niedziela, 29 grudnia 2019, 18:27

Nie wiem co kasujesz jakim przyciskiem na zegarach, daj zdjęcie tych przycisków przy kierownicy powinny być 4.
uczestnik SDA :) Obrazek
"Kup Inne Auto" cyt. Sztaba

kacper91
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 49
Wiek: 29
Rejestracja: poniedziałek, 16 grudnia 2019, 16:09
Skąd jesteś: Białystok
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2008
Kolor: CZARNY
Przebieg (km.): 213500
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#3 Postautor: kacper91 » niedziela, 29 grudnia 2019, 21:01

U mnie jest 6 tych przycisków.

Awatar użytkownika
maniek69
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 69
Wiek: 51
Rejestracja: piątek, 30 maja 2014, 18:48
Skąd jesteś: Łódź
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2008
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 285000
Inny Samochód: Mercedes C Coupe
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#4 Postautor: maniek69 » wtorek, 31 grudnia 2019, 15:11

U mnie zimą tempomat ( 4 przyciskowy) mogę załączyć dopiero jak w kabinie zrobi się ciepło :lol: . Taka ciekawostka - może u Ciebie jest podobnie.

Awatar użytkownika
vokal
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 6021
Rejestracja: poniedziałek, 22 marca 2010, 11:55
Skąd jesteś: WA/NOE
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2003
Kolor: IndigoBlue/AlpinGrey
Inny Samochód: Jazz 1.4 LS '06
Has thanked: 7 times
Been thanked: 42 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#5 Postautor: vokal » środa, 1 stycznia 2020, 03:23

Przycisków po FL w SI powinno być 3 + 1.
Obrazek
Obrazek
"Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę."

Awatar użytkownika
Andrzej
Off-Road
Off-Road
Posty: 4025
Rejestracja: poniedziałek, 15 marca 2010, 07:47
Skąd jesteś: Warszawa
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: niebieski
Przebieg (km.): 320000
Twoje poprzednie Sorento: 2003r. 2.5 CRDi złoty, manual
Has thanked: 41 times
Been thanked: 167 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#6 Postautor: Andrzej » środa, 1 stycznia 2020, 09:14

Może jest nieoryginalny lub dokładany . Bez zdjęcia przycisków nic nie można powiedzieć.
Moje Sorento
Kia Sorento EX 2.5 CRDI 2003r. złoty, manual Obrazek
Kia Sorento EX 2.5 CRDI 2005r. niebieski, automat tiptronic Obrazek

Obrazek

KazikW
moje konto
moje konto
Posty: 166
Wiek: 55
Rejestracja: czwartek, 19 lipca 2018, 09:24
Skąd jesteś: Warmia
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2008
Kolor: jedyny słuszny
Przebieg (km.): 210000
Has thanked: 17 times
Been thanked: 5 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#7 Postautor: KazikW » środa, 1 stycznia 2020, 19:51

Czujnik stopu działa? Stop się świeci?
Korozja I Awarie

Adam73
teraz jestem
teraz jestem
Posty: 595
Wiek: 47
Rejestracja: sobota, 29 grudnia 2018, 17:36
Skąd jesteś: Zgierz
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.4 16V (139 KM ) LPG Sorento1
Skrzynia: Manualna
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: niebieski
Przebieg (km.): 181300
Has thanked: 42 times
Been thanked: 16 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#8 Postautor: Adam73 » środa, 1 stycznia 2020, 20:28

vokal pisze:Przycisków po FL w SI powinno być 3 + 1.

No ja przed FL też mam 3 w kierownicy + 1 kole pokretła napędów.
14.11.2019 założony podtlenek gazu ( Lepszy Power Gamoniu ) :kwink:
Obrazek

Awatar użytkownika
vokal
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 6021
Rejestracja: poniedziałek, 22 marca 2010, 11:55
Skąd jesteś: WA/NOE
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2003
Kolor: IndigoBlue/AlpinGrey
Inny Samochód: Jazz 1.4 LS '06
Has thanked: 7 times
Been thanked: 42 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#9 Postautor: vokal » środa, 1 stycznia 2020, 21:13

Po FL wszystkie przyciski znajdują się w kierownicy.
Obrazek
Obrazek
"Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę."

kacper91
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 49
Wiek: 29
Rejestracja: poniedziałek, 16 grudnia 2019, 16:09
Skąd jesteś: Białystok
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2008
Kolor: CZARNY
Przebieg (km.): 213500
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#10 Postautor: kacper91 » czwartek, 2 stycznia 2020, 22:34

Kurcze nie mogę wrzucić foto bo za duże
Ale mam takie po lewej PRESET SEEK MODE po prawej RES ACCEL CANCEL COAST SET i pod kierownicą CRUSIER

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 6835
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 224400
Has thanked: 223 times
Been thanked: 132 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#11 Postautor: Marek » czwartek, 2 stycznia 2020, 22:46

Po lewej to są od radia .

kacper91
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 49
Wiek: 29
Rejestracja: poniedziałek, 16 grudnia 2019, 16:09
Skąd jesteś: Białystok
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2008
Kolor: CZARNY
Przebieg (km.): 213500
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#12 Postautor: kacper91 » czwartek, 2 stycznia 2020, 22:52

Nie wiem ale nawet te po prawej na nic nie reagują.
Tylko CRUSIER na zielono się włącza

Sajmon27
teraz jestem
teraz jestem
Posty: 532
Rejestracja: sobota, 9 marca 2019, 13:54
Silnik: 3.3 V6 (248)LPG
Skrzynia: Automatyczna
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2008
Kolor: Złoty/beżowy
Przebieg (km.): 200000
Has thanked: 43 times
Been thanked: 11 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#13 Postautor: Sajmon27 » piątek, 3 stycznia 2020, 00:02

I oto chodzi. Jedziesz sobie, wciskasz Cruiser, zapala się kontrolka. Jak osiągniesz prędkość którą chcesz utrzymać wciskasz Coast Set. Od tej pory jedziesz na tempomacie. Chcesz skasować ustawienie wciśnij Cancel lub przyhamuj. Chcesz przyspieszyć wciśnij Res Accel lub zwolnić to Coast Set.
Sorento to nie samochód, to sposób na nudę :beer:

kacper91
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 49
Wiek: 29
Rejestracja: poniedziałek, 16 grudnia 2019, 16:09
Skąd jesteś: Białystok
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2008
Kolor: CZARNY
Przebieg (km.): 213500
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#14 Postautor: kacper91 » piątek, 3 stycznia 2020, 08:50

Sajmon27 pisze:I oto chodzi. Jedziesz sobie, wciskasz Cruiser, zapala się kontrolka. Jak osiągniesz prędkość którą chcesz utrzymać wciskasz Coast Set. Od tej pory jedziesz na tempomacie. Chcesz skasować ustawienie wciśnij Cancel lub przyhamuj. Chcesz przyspieszyć wciśnij Res Accel lub zwolnić to Coast Set.

Tak ale jak ta kontrolka się zapali to reszta nie reaguje zero reakcji

Awatar użytkownika
gomez953
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 1615
Rejestracja: wtorek, 1 lipca 2014, 22:34
Skąd jesteś: Opoczno - EOP
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 3.3 V6 (248)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Kolor: Rood i siwe na dole
Przebieg (km.): 182000
Twoje poprzednie Sorento: 2.4 EX 2003 Vialle niebieskie
Has thanked: 70 times
Been thanked: 150 times
Kontaktowanie:

Re: Tempomat nie działa

#15 Postautor: gomez953 » piątek, 3 stycznia 2020, 09:15

Może ktoś kiere zdejmował i nie podłączył sterowania...
Obrazek


Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość