AKCJE PROMOCYJNE

Obrazek

Obrazek

AKTUALNOŚCI

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Montaż tempomatu

Wszystko, co związane z układem elektrycznym

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
Norbi74
jestem
jestem
Posty: 20
Wiek: 45
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 09:02
Skąd jesteś: Nowogard
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 241000
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#31 Postautor: Norbi74 » wtorek, 4 lutego 2020, 14:02

Tak ale byla zaklejona

Norbi74
jestem
jestem
Posty: 20
Wiek: 45
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 09:02
Skąd jesteś: Nowogard
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 241000
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#32 Postautor: Norbi74 » środa, 5 lutego 2020, 16:00

A jest wogóle możliwość uaktywnienia tempomatu skoro po opisanym montażu nie działa?

Awatar użytkownika
Farmer1971
dobry jak...
dobry jak...
Posty: 977
Wiek: 48
Rejestracja: poniedziałek, 8 grudnia 2014, 11:37
Skąd jesteś: Grabowo Kościerskie
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 3.3 V6 (248)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 280000
Inny Samochód: VW Polo 1,4
Twoje poprzednie Sorento: Srebrna 2.5 CRDi 2003r. 140KM, M/T
Has thanked: 7 times
Been thanked: 67 times
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#33 Postautor: Farmer1971 » środa, 5 lutego 2020, 22:10

Sprawdź nr ECU. Nie wszystkie numery miały tempomat.
Kia Sorento 3.3V6, automat tiptronic, 2007r. Obrazek

Awatar użytkownika
Mucha
Off-Road
Off-Road
Posty: 1172
Wiek: 31
Rejestracja: środa, 19 grudnia 2018, 22:25
Skąd jesteś: Raszyn
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2003
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 228000
Has thanked: 32 times
Been thanked: 55 times
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#34 Postautor: Mucha » środa, 5 lutego 2020, 22:50

A po czym rozpoznać czy tempomat jest czy nie?
265/75/16 et 0
Lift 6 cali
Dzik Dzik Dzik :rolley:
Jedyny taki w Polsce dzik po Koksie :happy2:

Awatar użytkownika
Farmer1971
dobry jak...
dobry jak...
Posty: 977
Wiek: 48
Rejestracja: poniedziałek, 8 grudnia 2014, 11:37
Skąd jesteś: Grabowo Kościerskie
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 3.3 V6 (248)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 280000
Inny Samochód: VW Polo 1,4
Twoje poprzednie Sorento: Srebrna 2.5 CRDi 2003r. 140KM, M/T
Has thanked: 7 times
Been thanked: 67 times
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#35 Postautor: Farmer1971 » środa, 5 lutego 2020, 23:17

Na pewno jest w ECU o numerach 39100-4A***.
Kia Sorento 3.3V6, automat tiptronic, 2007r. Obrazek

Norbi74
jestem
jestem
Posty: 20
Wiek: 45
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 09:02
Skąd jesteś: Nowogard
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 241000
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#36 Postautor: Norbi74 » środa, 5 lutego 2020, 23:32

IMG_20200205_232930.jpg
IMG_20200205_232930.jpg (278.86 KiB) Przejrzano 227 razy



U mnie jest taki

Awatar użytkownika
Mucha
Off-Road
Off-Road
Posty: 1172
Wiek: 31
Rejestracja: środa, 19 grudnia 2018, 22:25
Skąd jesteś: Raszyn
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2003
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 228000
Has thanked: 32 times
Been thanked: 55 times
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#37 Postautor: Mucha » czwartek, 6 lutego 2020, 00:48

U mnie to samo
265/75/16 et 0
Lift 6 cali
Dzik Dzik Dzik :rolley:
Jedyny taki w Polsce dzik po Koksie :happy2:

Awatar użytkownika
Farmer1971
dobry jak...
dobry jak...
Posty: 977
Wiek: 48
Rejestracja: poniedziałek, 8 grudnia 2014, 11:37
Skąd jesteś: Grabowo Kościerskie
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 3.3 V6 (248)LPG
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 280000
Inny Samochód: VW Polo 1,4
Twoje poprzednie Sorento: Srebrna 2.5 CRDi 2003r. 140KM, M/T
Has thanked: 7 times
Been thanked: 67 times
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#38 Postautor: Farmer1971 » czwartek, 6 lutego 2020, 07:47

W 39110 może nie być.
Kia Sorento 3.3V6, automat tiptronic, 2007r. Obrazek

Awatar użytkownika
vokal
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 6021
Rejestracja: poniedziałek, 22 marca 2010, 11:55
Skąd jesteś: WA/NOE
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2003
Kolor: IndigoBlue/AlpinGrey
Inny Samochód: Jazz 1.4 LS '06
Has thanked: 7 times
Been thanked: 42 times
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#39 Postautor: vokal » czwartek, 6 lutego 2020, 08:47

A może na forum jest Koreaniec, który ma tempomat?
Obrazek
Obrazek
"Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę."

Norbi74
jestem
jestem
Posty: 20
Wiek: 45
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 09:02
Skąd jesteś: Nowogard
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 241000
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#40 Postautor: Norbi74 » czwartek, 6 lutego 2020, 12:29

Czyli nie ma możliwości zaprogramowania (wgrania) tej opcji :confused:

Awatar użytkownika
Marek
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 6835
Rejestracja: sobota, 19 października 2013, 11:04
Skąd jesteś: Warszawa-Rakowiec
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 224400
Has thanked: 223 times
Been thanked: 132 times
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#41 Postautor: Marek » czwartek, 6 lutego 2020, 14:36

O to musisz się spytać w firmach gdzie zajmują się oprogramowaniem. W innych markach podobno można, Sorento jest mało popularne .

Norbi74
jestem
jestem
Posty: 20
Wiek: 45
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 09:02
Skąd jesteś: Nowogard
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 241000
Kontaktowanie:

Re: Montaż tempomatu

#42 Postautor: Norbi74 » czwartek, 6 lutego 2020, 15:12

Bo zmiana samego ecu nie wchodzi w grę? :think:


Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość