AKTUALNOŚCI

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Problem z AA

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
Stankry
jestem
jestem
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 11 maja 2018, 22:25
Kontaktowanie:

Problem z AA

#1 Postautor: Stankry » poniedziałek, 17 czerwca 2019, 15:43

Hej! Po aktualizacji navi w mojej gt line był spory problem z aa. Znajomy w serwisie znał temat i powiedział uczciwie, że nic z tym nie zrobi do czasu kolejnej aktualizacji.

Od tamtego czasu było już kilka aktualizacji aa które mojego problemu faktycznie nie rozwiązały - nadal działał dotyk na połowie ekranu.

Kilka tygodni temu zaktualizowali mi navi. PRAWIE wszystko zaczęło działać jak należy poza kilkoma drobiazgami
- mapy google nie przelaczaja sie w tryb nocny. Nie ma znaczenia czy w ustawieniach programisty zmienię opcje na zależną od telefonu czy auta - nie działa. Reinstalka aplikacji czy czyszczenie danych nic nie daje.
- nie działa mi od jakiegoś czasu tidal na AA - głosowe wyszukiwanie utworów. Ciągle opowiada „Przepraszam ale jeszcze nie umiem w tym pomóc” itp.
Jeszcze pół wszystko działało jak należy. Mam najnowszy soft w navi i najnowszy AA. Telefon bez roota i przeróbek.

Czy ktoś miał podobny problem i udało się komuś go rozwiązać? Jak?

Whiteehead
MODERATOR
MODERATOR
Posty: 166
Wiek: 27
Rejestracja: niedziela, 29 lipca 2018, 09:41
Skąd jesteś: Bydgoszcz
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento III
Silnik: 2.0 CRDI (185KM) Sorento3
Skrzynia: A/T
Napęd: AWD
Rok: 2018
Kolor: Biała perla
Przebieg (km.): 14000
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#2 Postautor: Whiteehead » poniedziałek, 17 czerwca 2019, 20:15

A jaki telefon ? Próbowałeś z innym telefonem ?

Stankry
jestem
jestem
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 11 maja 2018, 22:25
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#3 Postautor: Stankry » poniedziałek, 17 czerwca 2019, 21:28

Note 9. Probowalem tez na note 8. To samo. A wczesniej na obu bylo ok.

Whiteehead
MODERATOR
MODERATOR
Posty: 166
Wiek: 27
Rejestracja: niedziela, 29 lipca 2018, 09:41
Skąd jesteś: Bydgoszcz
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento III
Silnik: 2.0 CRDI (185KM) Sorento3
Skrzynia: A/T
Napęd: AWD
Rok: 2018
Kolor: Biała perla
Przebieg (km.): 14000
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#4 Postautor: Whiteehead » poniedziałek, 17 czerwca 2019, 23:06

No to masz problem z androidem w navi bądź sama nawigację uszkodzoną, odblokuj panel administratora I sprawdź ustawienia androida z navi

Stankry
jestem
jestem
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 11 maja 2018, 22:25
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#5 Postautor: Stankry » środa, 19 czerwca 2019, 09:45

Whiteehead pisze:, odblokuj panel administratora I sprawdź ustawienia androida z navi

Jak? Czego szukać? Jakich informacji?

Odblokowanie nie podowuje utraty gwarancji?

Whiteehead
MODERATOR
MODERATOR
Posty: 166
Wiek: 27
Rejestracja: niedziela, 29 lipca 2018, 09:41
Skąd jesteś: Bydgoszcz
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento III
Silnik: 2.0 CRDI (185KM) Sorento3
Skrzynia: A/T
Napęd: AWD
Rok: 2018
Kolor: Biała perla
Przebieg (km.): 14000
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#6 Postautor: Whiteehead » środa, 19 czerwca 2019, 10:51

https://m.youtube.com/watch?feature=you ... 6ea3k8qc4w


Przed wizytą w Aso najlepiej potem zrobić reset do fabrycznych

burzalka
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 74
Rejestracja: środa, 7 września 2016, 12:11
Skąd jesteś: Baranów
Silnik: 2.0 CRDi (182KM) Sorento3
Skrzynia: A/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2016
Kolor: Metal Stream
Przebieg (km.): 0
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#7 Postautor: burzalka » poniedziałek, 24 czerwca 2019, 11:02

Mam ten sam problem z AA, niestety nie udało mi się wejść do ustawień tak jak w filmie z YT - mam tą większą navi - czy to może być problem?

Stankry
jestem
jestem
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 11 maja 2018, 22:25
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#8 Postautor: Stankry » poniedziałek, 24 czerwca 2019, 12:37

Czyli problem nie tylko u mnie.

Czy jest tu toś kto ma dużą navi w nowej Sorento i nie ma opisanego problemu na najnowszym sofcie nawigacji?

Whiteehead
MODERATOR
MODERATOR
Posty: 166
Wiek: 27
Rejestracja: niedziela, 29 lipca 2018, 09:41
Skąd jesteś: Bydgoszcz
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento III
Silnik: 2.0 CRDI (185KM) Sorento3
Skrzynia: A/T
Napęd: AWD
Rok: 2018
Kolor: Biała perla
Przebieg (km.): 14000
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#9 Postautor: Whiteehead » poniedziałek, 24 czerwca 2019, 12:49

Mam dużą I nie mam tego problemu

burzalka
awansowałem na
awansowałem na
Posty: 74
Rejestracja: środa, 7 września 2016, 12:11
Skąd jesteś: Baranów
Silnik: 2.0 CRDi (182KM) Sorento3
Skrzynia: A/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2016
Kolor: Metal Stream
Przebieg (km.): 0
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#10 Postautor: burzalka » poniedziałek, 24 czerwca 2019, 16:01

A jaką masz wersję softu?
Czy udało Ci się wejść w ukryte ustawienia infinity?

Stankry
jestem
jestem
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 11 maja 2018, 22:25
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#11 Postautor: Stankry » wtorek, 16 lipca 2019, 13:42

Pytałem znowu w serwisie czy coś wiadomo w sprawie problemu z AA.

Nieoficjalnie uzyskałem odpowiedź, że KIA MOTOR POLSKA zna sprawę, wiedzą, że u jednych działa bez zarzutu a u innych użytkowników jest duży problem ale nie wiedzą jak to rozwiązać więc udają, że problemu nie ma.

czyli zostajemy z tym sami po prostu.

Swoja drogą ciekaw jestem u ilu userów jest problem.

Awatar użytkownika
Edgar
możesz mi ufać
możesz mi ufać
Posty: 1010
Wiek: 99
Rejestracja: czwartek, 21 stycznia 2016, 13:06
Skąd jesteś: Ś
Wersja Kia Sorento: nie posiadam
Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
Has thanked: 75 times
Been thanked: 61 times
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#12 Postautor: Edgar » czwartek, 18 lipca 2019, 08:12

Nie wierzę w to co piszesz. Zmień ASO bo skopali aktualizację i masz sprzęt do wymiany. Tak, tak się czasami dzieje w KIA

Stankry
jestem
jestem
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 11 maja 2018, 22:25
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#13 Postautor: Stankry » czwartek, 18 lipca 2019, 11:43

problem jest nie tylko u mnie jak się okazuje.

Rozumiem, że u Ciebie działa?

Kurczę a w Warszawie gdzie są jacyś "kumaci" w serwisie którzy mogliby przyjrzeć się sprawie? Ma ktoś jakieś wejście?

Sądzę, że jak pojadę z tematem do kogokolwiek innego to nie będą chcieli brać się za robotę "po kimś".

Awatar użytkownika
Edgar
możesz mi ufać
możesz mi ufać
Posty: 1010
Wiek: 99
Rejestracja: czwartek, 21 stycznia 2016, 13:06
Skąd jesteś: Ś
Wersja Kia Sorento: nie posiadam
Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
Has thanked: 75 times
Been thanked: 61 times
Kontaktowanie:

Re: Problem z AA

#14 Postautor: Edgar » piątek, 19 lipca 2019, 06:23

Stankry, po pierwsze Ty masz złożyć reklamację, najlepiej pisemną, napisana przez ciebie, a po 14 dniach idziesz po nowe radio z montażem.
... Ja już nie mam Sorento ale radio wymieniali mi w sportagu po nieudanej aktualizacji (przypadek brak funkcji telefon).


Wróć do „Car Audio, nawigacje fabryczne Sorento III”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość