AKCJE PROMOCYJNE

Obrazek


AKTUALNOŚCI

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Teyes CC2 32G wifi+4g jak podłączyć?

Moderatorzy: Moderator, Moderator

Wiadomość
Autor
mazimed
moja ranga
moja ranga
Posty: 108
Rejestracja: wtorek, 4 czerwca 2019, 15:10
Skąd jesteś: Warszawa
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento II
Silnik: 2.2 CRDi (197KM)
Skrzynia: Automatyczna
Rok: 2011
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 184000
Kontaktowanie:

Teyes CC2 32G wifi+4g jak podłączyć?

#1 Postautor: mazimed » czwartek, 10 września 2020, 21:06

Siema, pomocy :D jak to cholerstwo podłączyć? :hmm:

Najpierw musiałem wybrać jedną z dwóch wtyczek "ISO" - tutaj pomógł tłumacz google z chińskiego
Teraz mam rozkminkę, do radia wchodzi:
1. czarna wtyczka z zasilaniem - ok
2. gniazdo A to chyba ten przewód z lewej zakończony chinchami i wtyczką zasilającą wentylator - choć mam taki sam (nie ma na zdjęciu) który ma 3x więcej chinchy
3. do C ? (może prawy przewód biała wtyczka leżąca na czarnej?) - czym to steruje?
4. D i E to łatwe bo to USB, choć i tutaj mam dwa przewody do wyboru hehe
5. F - wtyczka od kamery? ale przecież z wtyczki iSO już wychodzi przewód wideo? No i właśnie czy chincha z przewodu lewego i prawego sumować? Czy dzięki temu będę miał obraz z seryjnej kamery nie tylko w lusterku wstecznym ale też w radiu?
6. co z tym canbus? Czy mam go podłączyć ale ono ma złącza z dwóch stron a spośród wybranych wtyczek tylko pasuje z jednej strony... czy ono może jest wtedy gdy mam seryjny wzmacniacz, zatem w moim przypadku bezużyteczne??
7. no i gdzie jest podłączenie mikrofonu, bo chciałbym korzystać z tego w podsufitce?

Wiem że dużo pytań, starałem się możliwie niechaotycznie to napisać, ale nie było łatwo :) :happy1:

To co, pomożecie? :roftl:

Pełna rozdzielczość zdjęć tutaj: https://photos.app.goo.gl/qyWkQHMcTdhGbhjx8
Załączniki
2.png
2.png (533.97 KiB) Przejrzano 599 razy
1.png
1.png (819.76 KiB) Przejrzano 599 razy
Ostatnio zmieniony czwartek, 10 września 2020, 21:27 przez mazimed, łącznie zmieniany 1 raz.

mazimed
moja ranga
moja ranga
Posty: 108
Rejestracja: wtorek, 4 czerwca 2019, 15:10
Skąd jesteś: Warszawa
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento II
Silnik: 2.2 CRDi (197KM)
Skrzynia: Automatyczna
Rok: 2011
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 184000
Kontaktowanie:

Re: Teyes CC2 32G wifi+4g jak podłączyć?

#2 Postautor: mazimed » czwartek, 10 września 2020, 21:14

No i pozostaje porzucony biały wtyk widoczny w przewodzie po prawej, obok czerwonego chinch, egh marne te opisy dali...

mazimed
moja ranga
moja ranga
Posty: 108
Rejestracja: wtorek, 4 czerwca 2019, 15:10
Skąd jesteś: Warszawa
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento II
Silnik: 2.2 CRDi (197KM)
Skrzynia: Automatyczna
Rok: 2011
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 184000
Kontaktowanie:

Re: Teyes CC2 32G wifi+4g jak podłączyć?

#3 Postautor: mazimed » niedziela, 20 września 2020, 16:23

Wczoraj miałem chwilę. Demontaż starego radia banalny. Bieg na n, wyrywamy gałkę do góry, potem obudowa na zatrzaskach i panel w którym jest zapalniczka i USB. Kilka srub i wszystko na wierzchu. Po zainstalowaniu radia i zostawienia anten wewnątrz tuż pod plastikiem mam kilka problemów:
Słaby GPS
Słaby GSM
Nie działa sterowanie z kierownicy
Chyba się poddam. Polecacie Car Audio Chłodna 35/37Warszawa, bo planuje do nich podejchac i poprosić o pomoc?
Radio stare grało słabo, dziadowski zasięg FM, teraz jest dużo lepiej ale nadal bez rewelacji. Antena z zew wygląda ok, nie wiem w czym może być problem. Jak macie jakieś rady to piszcie śmiało :)

https://photos.app.goo.gl/cMTSyBpbReRkitAG7

Maciej
moja ranga
moja ranga
Posty: 148
Rejestracja: sobota, 20 grudnia 2014, 16:25
Skąd jesteś: Warszawa
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento II
Silnik: 2.2 CRDi 4WD (197 KM) Sorento2
Skrzynia: A/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2011
Kolor: Dyskretny
Przebieg (km.): 230000
Inny Samochód: na baterię ;)
Has thanked: 13 times
Been thanked: 6 times
Kontaktowanie:

Re: Teyes CC2 32G wifi+4g jak podłączyć?

#4 Postautor: Maciej » poniedziałek, 21 września 2020, 15:03

Co do GPSa to jeden kolega kupił inną antenę do swojej niefabrycznej navi i pomogło. Zobacz tu:
viewtopic.php?f=224&t=14952#p235377

mazimed
moja ranga
moja ranga
Posty: 108
Rejestracja: wtorek, 4 czerwca 2019, 15:10
Skąd jesteś: Warszawa
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento II
Silnik: 2.2 CRDi (197KM)
Skrzynia: Automatyczna
Rok: 2011
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 184000
Kontaktowanie:

Re: Teyes CC2 32G wifi+4g jak podłączyć?

#5 Postautor: mazimed » środa, 23 września 2020, 22:31

Trochę wstyd się przyznać, ale jak wczoraj zajrzalem do radia to okazało się że podłączyłem anteny na odwrót. Efekt po zmianie. GPS śmiga jak zły, niestety sieć GSM nadal do dupy, wyjąłem antenę na deskę i nadal kicha. Nie mam już pomysłu. Zamówiłem kolejna antenę ale nie wiem czy to pomoże.

Co do sterowania z kierownicą. Czy odłączenie klemy akumulatora i podłączenia może zresetować kompa i pomoc, czy to bez sensu ??

Awatar użytkownika
YakuzzaPL
moje konto
moje konto
Posty: 186
Wiek: 35
Rejestracja: czwartek, 12 lipca 2018, 21:12
Skąd jesteś: Świnoujście
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento II
Silnik: 2.2 CRDi (197KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2010
Kolor: Czarny
Przebieg (km.): 240000
Inny Samochód: Audi A4 B6
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times
Kontaktowanie:

Re: Teyes CC2 32G wifi+4g jak podłączyć?

#6 Postautor: YakuzzaPL » czwartek, 24 września 2020, 12:47

A wcześniej działały ci przyciski kierownicy? Może źle programujesz przyciski w urządzeniu TEYES. Nie ma takiej opcji żeby to nie działało. Wchodzisz w program adaptacji klawiszy i po wybraniu ustawianej opcji np.(głośniej,ciszej itd.) naciskasz przycisk i widzisz czy przypisuje mu numer klawisza. Wtedy wystarczy dobrze to zapisać i musi działać.

mazimed
moja ranga
moja ranga
Posty: 108
Rejestracja: wtorek, 4 czerwca 2019, 15:10
Skąd jesteś: Warszawa
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento II
Silnik: 2.2 CRDi (197KM)
Skrzynia: Automatyczna
Rok: 2011
Kolor: czarny
Przebieg (km.): 184000
Kontaktowanie:

Re: Teyes CC2 32G wifi+4g jak podłączyć?

#7 Postautor: mazimed » czwartek, 24 września 2020, 20:03

Na starym radiu działały, na nowym nie. Jak wciskam przyciski na kierownicy to radio nie wykrywa żadnej zmiany. Więc nie ma co programować. Ma ktoś może opis kostek ISO bo już sam kurde nie wiem.


Wróć do „Car Audio, nawigacje fabryczne Sorento II”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość