Coś na ząb
Moderator: Moderator
- Piotr
- coś umiem
- Posty: 686
- Wiek: 55
- Rejestracja: wtorek, 9 marca 2010, 08:26
- Skąd jesteś: Grodzisk Mazowiecki
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2009
- Kolor: wielokolorowy
- Przebieg (km.): 105000
- Kontaktowanie:
Coś na ząb
obsługa wędzarni jest banalnie prosta
jeśli może nie udać się wyprodukowanie doskonałej wędliny to na pewno nie przez wędzenie
ja właściwie korzystam tylko z opisów ze strony : http://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1141&Itemid=4
wszyscy dotychczas częstowali bardzo chwalili sobie smak
-- 01 gru 2011, 10:12 --
ciąg dalszy prezentacji
jeśli może nie udać się wyprodukowanie doskonałej wędliny to na pewno nie przez wędzenie
ja właściwie korzystam tylko z opisów ze strony : http://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1141&Itemid=4
wszyscy dotychczas częstowali bardzo chwalili sobie smak
-- 01 gru 2011, 10:12 --
ciąg dalszy prezentacji
apetyt rośnie w miarę wędzenia
- Admin
- Główny
- Posty: 8992
- Rejestracja: środa, 3 marca 2010, 23:22
- Skąd jesteś: Warszawa
- Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2005
- Kolor: Niebieski
- Twoje poprzednie Sorento: 2.5 CRDI (140KM) 2003EX M/T Złoty
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 48 times
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Na potrzeby forum ( wbrew własnej woli ) znowu musiałem rzucić odchudzanie aby przetestować wyroby Piotra
Cóż mogę powiedzieć :
PYSZNE
Moja córka niejadek była zachwycona , musiałem jej wyrywać wędlinę z rąk .
Cóż mogę powiedzieć :
PYSZNE
Moja córka niejadek była zachwycona , musiałem jej wyrywać wędlinę z rąk .
- Piotr
- coś umiem
- Posty: 686
- Wiek: 55
- Rejestracja: wtorek, 9 marca 2010, 08:26
- Skąd jesteś: Grodzisk Mazowiecki
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2009
- Kolor: wielokolorowy
- Przebieg (km.): 105000
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Admin pisze:Na potrzeby forum ( wbrew własnej woli ) znowu musiałem rzucić odchudzanie aby przetestować wyroby Piotra
Jak widać dostałeś szyneczkę bez tłuszczyku więc myślę że odchudzanie nie jest zagrożone.
apetyt rośnie w miarę wędzenia
- gallardo
- dobry jak...
- Posty: 896
- Wiek: 48
- Rejestracja: sobota, 3 kwietnia 2010, 15:47
- Skąd jesteś: Mezowo
- Wersja Kia Sorento: Kia Sorento II
- Silnik: 3.5 V6 (280KM)LPG
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: AWD
- Rok: 2009
- Kolor: bordoux
- Przebieg (km.): 230000
- Twoje poprzednie Sorento: ...piękne, szybkie, niezawodne
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Ło jezuu i jak tu schudnąć.....już sobie wyobrażam ten aromacik,ten tłuszczyk po paluszkach spływający,włókna delikatnego mięska rozpływające się na podniebieniu.......spadajcie z takimi tematami!!!!!!!
Extremalny liberalizm stylem życia.
- adamz
- ASSISTANCE
- Posty: 787
- Wiek: 73
- Rejestracja: czwartek, 4 marca 2010, 22:07
- Skąd jesteś: Świnoujście
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2004
- Kolor: czarny
- Przebieg (km.): 187000
- Has thanked: 1 time
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Sezon wędzarniczy rozpoczęty. Chyba jako drugi dołaczyłem do forumowego klubu wędzarzy. Dzięki Piotrze za pomysł.
Dzisiaj odbyło się pierwsze wędzenie. Na otwarcie co prawda tylko sery na szybko, które wyszły super, jak mi zrelacjonował
Misiek . Ja niestety nie brałem w tym udziału ponieważ teraz pracuje. Jeżeli ktoś ma ochtę dołączyć do klubu wędzrników to polecam firmę Borniak. Pełny profesjonalizm.
Zdjęcie jest słabej jakości bo robione telefonem.
Piotr jeszcze raz
Dzisiaj odbyło się pierwsze wędzenie. Na otwarcie co prawda tylko sery na szybko, które wyszły super, jak mi zrelacjonował
Misiek . Ja niestety nie brałem w tym udziału ponieważ teraz pracuje. Jeżeli ktoś ma ochtę dołączyć do klubu wędzrników to polecam firmę Borniak. Pełny profesjonalizm.
Zdjęcie jest słabej jakości bo robione telefonem.
Piotr jeszcze raz
Wszystkiego. Naj.Pozdro.
- Piotr
- coś umiem
- Posty: 686
- Wiek: 55
- Rejestracja: wtorek, 9 marca 2010, 08:26
- Skąd jesteś: Grodzisk Mazowiecki
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2009
- Kolor: wielokolorowy
- Przebieg (km.): 105000
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Gęba mi się cieszy bardzo
Widzę że nabyliście mniejszy model - taki jaśniutki w środku, widać że nówka. Mój już trochę okopcony.
Właśnie na jutro szykują się pierwsi i udka z kurczęcia do wędzenia.
Z doświadczenia już wiem że nie ma co próbować wędzenia ryb na zwykłych wieszakach. Gdybyście potrzebowali mam obcykane fajne zawieszki
Adaś, Misiek - gdybym mógł służyć jakąś pomocą to walcie śmiało
napiszcie co to za sery się wędzą - wygląda jak twaróg
Widzę że nabyliście mniejszy model - taki jaśniutki w środku, widać że nówka. Mój już trochę okopcony.
Właśnie na jutro szykują się pierwsi i udka z kurczęcia do wędzenia.
Z doświadczenia już wiem że nie ma co próbować wędzenia ryb na zwykłych wieszakach. Gdybyście potrzebowali mam obcykane fajne zawieszki
Adaś, Misiek - gdybym mógł służyć jakąś pomocą to walcie śmiało
napiszcie co to za sery się wędzą - wygląda jak twaróg
apetyt rośnie w miarę wędzenia
- adamz
- ASSISTANCE
- Posty: 787
- Wiek: 73
- Rejestracja: czwartek, 4 marca 2010, 22:07
- Skąd jesteś: Świnoujście
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2004
- Kolor: czarny
- Przebieg (km.): 187000
- Has thanked: 1 time
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Ja kupiłem tą mniejszą SW-70 ponieważ na własne potrzeby to nam wystarczy. Ano zgadłeś Piotrze Misiek na pierwszy ogień wędził twaróg. Z tego co mówiła to jest super. Ja niestety wracam dopiero po świętach . ale jak wrócę to porobię troche wynalazków do jedzenia. . Dzięki za chęć pomocy na pewno jeżeli takowa będzie potrzebna to sie zwrócę, ponieważ jesteś już starym praktykiem.
Wszystkiego. Naj.Pozdro.
- Piotr
- coś umiem
- Posty: 686
- Wiek: 55
- Rejestracja: wtorek, 9 marca 2010, 08:26
- Skąd jesteś: Grodzisk Mazowiecki
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2009
- Kolor: wielokolorowy
- Przebieg (km.): 105000
- Kontaktowanie:
- adamz
- ASSISTANCE
- Posty: 787
- Wiek: 73
- Rejestracja: czwartek, 4 marca 2010, 22:07
- Skąd jesteś: Świnoujście
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2004
- Kolor: czarny
- Przebieg (km.): 187000
- Has thanked: 1 time
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Nie normalny kupiony w ekologicznym sklepie .Tylko własnoręcznie uwędzony.
Wszystkiego. Naj.Pozdro.
-
- awansowałem na
- Posty: 42
- Wiek: 51
- Rejestracja: niedziela, 4 kwietnia 2010, 22:46
- Skąd jesteś: szczecin
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: M/T
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2003
- Kolor: czarny
- Przebieg (km.): 239000
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Pozazdrościć nie wiem mi się zawsze marzyła z klinkieru lub kamienia polnego razem z grillem ,ale wywodzę się ze starych wiejskich przepisów i wędzenia w beczce - mój Ojciec wędził, jak o tym pisze czuje się jak Gessler hehehe.
Zazdroszczę wam tych smakowitości mam nadzieje że u mnie ruszy to na wiosnę, tylko nie wiem czy beczka nie odda tego smaku lepszego i gałązki pościnane na jesień z drzew owocowych, a mam tego dużo bo miało być na to przeznaczone.
Zazdroszczę wam tych smakowitości mam nadzieje że u mnie ruszy to na wiosnę, tylko nie wiem czy beczka nie odda tego smaku lepszego i gałązki pościnane na jesień z drzew owocowych, a mam tego dużo bo miało być na to przeznaczone.
- Wojtas_vic
- wiem wszystko
- Posty: 3757
- Wiek: 52
- Rejestracja: wtorek, 18 maja 2010, 06:22
- Skąd jesteś: Koszalin
- Silnik: 3.3 V6 (248)LPG
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2008
- Kolor: Czarna Perła
- Przebieg (km.): 225000
- Twoje poprzednie Sorento: 2,5 CRDI 2005 A/T
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Ja też jestem zwolennikiem tradycyjnego wędzenia, co prawda swojej wędzarni jeszcze nie mam, ale kumpel kilka działek obok ma murowaną. Piwko spożyte w dymku wędzarniczym...bezcenne
- adamz
- ASSISTANCE
- Posty: 787
- Wiek: 73
- Rejestracja: czwartek, 4 marca 2010, 22:07
- Skąd jesteś: Świnoujście
- Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2004
- Kolor: czarny
- Przebieg (km.): 187000
- Has thanked: 1 time
- Kontaktowanie:
Re: Dla Smakosza i smakoszy
Wojtas trzeba iść z postępem (tak samo można tradycyjnie palić ,,wąglem,, w piecu , i co Ty byś robił ) a dym i tak musi być do wędzenia . Poza tym to jest lepsza kontrola nad temperaturami i więcej czsu na tradycyjne co nieco. w trakcie.
Wszystkiego. Naj.Pozdro.
- Wojtas_vic
- wiem wszystko
- Posty: 3757
- Wiek: 52
- Rejestracja: wtorek, 18 maja 2010, 06:22
- Skąd jesteś: Koszalin
- Silnik: 3.3 V6 (248)LPG
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2008
- Kolor: Czarna Perła
- Przebieg (km.): 225000
- Twoje poprzednie Sorento: 2,5 CRDI 2005 A/T
- Kontaktowanie:
- Piotr
- coś umiem
- Posty: 686
- Wiek: 55
- Rejestracja: wtorek, 9 marca 2010, 08:26
- Skąd jesteś: Grodzisk Mazowiecki
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2009
- Kolor: wielokolorowy
- Przebieg (km.): 105000
- Kontaktowanie:
Re: Coś na ząb
Po kursie masarniczym przyszedł czas na wykonanie pierwszej własnej kiełbasy.
Z posiadanego mięska wykonałem coś co miało być kiełbasą krakowską. Ponieważ mięsiwo było bardzo chude efekt był bardziej podobny do kiełbasy szynkowej.
Z posiadanego mięska wykonałem coś co miało być kiełbasą krakowską. Ponieważ mięsiwo było bardzo chude efekt był bardziej podobny do kiełbasy szynkowej.
apetyt rośnie w miarę wędzenia
- Joanka
- możesz mi ufać
- Posty: 1137
- Rejestracja: wtorek, 7 czerwca 2011, 21:32
- Skąd jesteś: Warszawa
- Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
- Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
- Napęd: 4 WD AUTO
- Rok: 2005
- Kolor: złoty
- Kontaktowanie:
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości