KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

Łańcut 19-21 września

Moderator: Moderator

Wiadomość
Autor
Konto usunięte

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#31 Postautor: Konto usunięte » niedziela, 7 września 2014, 22:45

Przypominam o konkursie kulinarnym w piatek

Awatar użytkownika
Admin
Główny
Główny
Posty: 8992
Rejestracja: środa, 3 marca 2010, 23:22
Skąd jesteś: Warszawa
Wersja Kia Sorento: Kia Sorento I
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: Niebieski
Twoje poprzednie Sorento: 2.5 CRDI (140KM) 2003EX M/T Złoty
Has thanked: 2 times
Been thanked: 48 times
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#32 Postautor: Admin » niedziela, 7 września 2014, 23:35

Mam już coś .. i bardzo pozytywne opinie :hmm: nie chwalę się
Kia Sorento EX 2.5 CRDI 2003r. złoty, manual Obrazek
Kia Sorento EX 2.5 CRDI 2005r. niebieski, automat tiptronic Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
orzeł
MODERATOR
MODERATOR
Posty: 1276
Wiek: 58
Rejestracja: środa, 23 stycznia 2013, 22:50
Skąd jesteś: PIASECZNO
Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
Skrzynia: A/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Kolor: silver
Inny Samochód: Hyundai Grandeur
Twoje poprzednie Sorento: 3,5 V6 wersja USA
Been thanked: 21 times
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#33 Postautor: orzeł » poniedziałek, 8 września 2014, 10:10

Beata pisze:Admin, jeszcze prawie 2 tygodnie... wytrzymasz bez napoczynania tego :hmm:


W mojej piwniczce zdeponowane,to nie ruszy
Udzielam się w bardzo ograniczonym zakresie.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć to już żaden problem

Obrazek

Awatar użytkownika
orzeł
MODERATOR
MODERATOR
Posty: 1276
Wiek: 58
Rejestracja: środa, 23 stycznia 2013, 22:50
Skąd jesteś: PIASECZNO
Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
Skrzynia: A/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Kolor: silver
Inny Samochód: Hyundai Grandeur
Twoje poprzednie Sorento: 3,5 V6 wersja USA
Been thanked: 21 times
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#34 Postautor: orzeł » poniedziałek, 8 września 2014, 11:23

Masę słuszną posiadam,ale tylu słoików ogórków nie dam rady zjeść do zlotu.
Udzielam się w bardzo ograniczonym zakresie.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć to już żaden problem

Obrazek

Awatar użytkownika
BOG&JOHNYV
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 819
Wiek: 58
Rejestracja: środa, 1 maja 2013, 21:54
Skąd jesteś: KRAKÓW
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: srebrny
Przebieg (km.): 178000
Inny Samochód: Ford Mondeo II
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#35 Postautor: BOG&JOHNYV » poniedziałek, 22 września 2014, 19:54

Podaję przepis na Malibu i Rafaello

MALIBU
• ½ l. wódki
• 200 – 300 g wiórek kokosowych
• 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego – 500 ml
• 1 opakowanie mleka skondensowanego niesłodzonego – 500 ml

Kokos zalać wódką (najlepiej w słoiku). Odstawić na 2 tygodnie.
Po 2 tygodniach przez gazę wycisnąć kokos (powinien być sypki), a zlany alkohol wymieszać z mlekiem skondensowanym słodkim i niesłodzonym. Przelać do butelek. Odstawić na ok. 1 tydzień (przechowywać w lodówce)

RAFAELLO
• 100 ml. Śmietanki 30%
• 60 g masła
• Cukier puder (ilość wg uznania, ja daję „na oko”)
• 60 g wiórek kokosowych
• 400 g białej czekolady
• migdały

Migdały zalać wrzątkiem i obrać ze skórek.
Śmietankę przelać do rondelka, dodać połamaną czekoladę, i kokos (ten z malibu). Jeśli będzie bardzo rzadka konsystencja można dodać jeszcze troszkę wiórek. Podgrzewać ciągle mieszając aż do rozpuszczenia czekolady (nie gotować).
Odstawić do ostygnięcia, dodać masło utarte z cukrem pudrem.
Gotową masę włożyć do lodówki, aby się dobrze schłodziła.
Formować kulki, do środka wkładać migdał, na koniec obtaczać w kokosie.

Awatar użytkownika
BOG&JOHNYV
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 819
Wiek: 58
Rejestracja: środa, 1 maja 2013, 21:54
Skąd jesteś: KRAKÓW
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: srebrny
Przebieg (km.): 178000
Inny Samochód: Ford Mondeo II
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#36 Postautor: BOG&JOHNYV » poniedziałek, 22 września 2014, 20:03

Jest on robiony w termomixie. Jako, ze nie posiadam zrobiła mi go koleżanka. Ale podaje :)

LIKIER Z KUKUŁEK – THERMOMIX
• 300 dag cukierków KUKUŁKI
• 250 g wódki
• 250 g mleka skondensowanego (niesłodzonego)
• 5 żółtek

Kukułki miksujemy na proszek, dodajemy żółtka i mleko. Gotujemy 10 minut w temperaturze 65 stopni. 5 minut przed końcem wlewamy wódkę.

Awatar użytkownika
Joanka
możesz mi ufać
możesz mi ufać
Posty: 1137
Rejestracja: wtorek, 7 czerwca 2011, 21:32
Skąd jesteś: Warszawa
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: złoty
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#37 Postautor: Joanka » wtorek, 23 września 2014, 09:14

BOG&JOHNYV przyjmij gratulacje za zdobycie I miejsca w naszym Konkursie Kulinarnym :gpost:
Jak już powiedziałam, największym powodzeniem cieszyły się "potrawy" wysokoprocentowe :beer:
... a najlepsze z nich to Rafaello i Kukułka Bogusi :happy1: :happy1:
Joanka

Hessus
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 2447
Wiek: 46
Rejestracja: piątek, 17 lutego 2012, 09:03
Skąd jesteś: Czę100chowa
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: srebrny/grafitowy
Przebieg (km.): 219000
Inny Samochód: SHILTON
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#38 Postautor: Hessus » wtorek, 23 września 2014, 10:02

Dziewczyny to Wy takie "Łańcuckie Specjały" degustowałyście a ja się musiałem męczyć z piwem :hmm:
Toż każdy wie, że piwo jest niedobre :rolley: bo jest zimne i gorzkie....
KIA SORENTO SHILTON N°532
2.5 CRDi (140KM) + USEL
Lift 2 - przód +42mm, tył +40mm

Ściśle przestrzegam diety: wino, śpiew i kobiety...

Awatar użytkownika
Joanka
możesz mi ufać
możesz mi ufać
Posty: 1137
Rejestracja: wtorek, 7 czerwca 2011, 21:32
Skąd jesteś: Warszawa
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: złoty
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#39 Postautor: Joanka » wtorek, 23 września 2014, 10:10

Hessus pisze:Toż każdy wie, że piwo jest niedobre :rolley: bo jest zimne i gorzkie....
ale Stella zachwalał to swoje Stellowe piwo, też Ci nie smakowało? :hmm:
Joanka

Awatar użytkownika
BOG&JOHNYV
ASSISTANCE
ASSISTANCE
Posty: 819
Wiek: 58
Rejestracja: środa, 1 maja 2013, 21:54
Skąd jesteś: KRAKÓW
Silnik: 2.5 CRDi (140KM)
Skrzynia: M/T
Napęd: 4 WD
Rok: 2004
Kolor: srebrny
Przebieg (km.): 178000
Inny Samochód: Ford Mondeo II
Been thanked: 1 time
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#40 Postautor: BOG&JOHNYV » wtorek, 23 września 2014, 13:32

Dziękuję Wam wszystkim za uznanie. Będzie to motywacją. Cóż były to babskie trunki ale niektórzy mężczyźni nie odmawiali :lol: :lol: :lol:

Konto usunięte

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#41 Postautor: Konto usunięte » wtorek, 23 września 2014, 14:05

BOG&JOHNYV pisze:Dziękuję Wam wszystkim za uznanie. Będzie to motywacją. Cóż były to babskie trunki ale niektórzy mężczyźni nie odmawiali :lol: :lol: :lol:

Nie to że nie odmawiali, ale się wręcz dopominali!!! Oj mogłam sobie odlać troszkę malibu - było boskie :yes:

Awatar użytkownika
Joanka
możesz mi ufać
możesz mi ufać
Posty: 1137
Rejestracja: wtorek, 7 czerwca 2011, 21:32
Skąd jesteś: Warszawa
Silnik: 2.5 CRDi (170KM)
Skrzynia: A/T-TIPTRONIC
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2005
Kolor: złoty
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#42 Postautor: Joanka » wtorek, 23 września 2014, 14:14

Napiszmy jeszcze gwoli ścisłości, kto w ogóle brał udział w konkursie.
Pewnie nie wszystkiego próbowałam, a może też nie wszystko pamiętam :rolley: ale postaram się je wypisać :)



BOG&JOHNYV - trunki Malibu i Kukułka oraz kulki kokosowe ze "wzmacniaczem smaku" :happy2:
Orzeł - kiełbaska, kaszaneczka, trunek pigwowy Obrazek
Admin - ogórki kwaszone (najbardziej smakowały córce Madejowej :kwink: )
bogdanm - kremówki Wadowickie Obrazek




Kto co jeszcze pamięta, albo kosztował, proszę dopisywać :rules:
Joanka

Konto usunięte

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#43 Postautor: Konto usunięte » wtorek, 23 września 2014, 14:23

Orzeł - jeszcze szarlotka i jabłka i soki z jabłek

Konto usunięte

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#44 Postautor: Konto usunięte » wtorek, 23 września 2014, 14:24

Jaga pisze:Orzeł - jeszcze szarlotka i jabłka i soki z jabłek

I jeszcze chleb pieczony samodzielnie przez Anię chyba!!

Awatar użytkownika
orzeł
MODERATOR
MODERATOR
Posty: 1276
Wiek: 58
Rejestracja: środa, 23 stycznia 2013, 22:50
Skąd jesteś: PIASECZNO
Silnik: zbłądziłem - mam inny pojazd
Skrzynia: A/T
Napęd: 4 WD AUTO
Rok: 2007
Kolor: silver
Inny Samochód: Hyundai Grandeur
Twoje poprzednie Sorento: 3,5 V6 wersja USA
Been thanked: 21 times
Kontaktowanie:

Re: KONKURS KULINARNY na X ZLOCIE W ŁAŃCUCIE

#45 Postautor: orzeł » wtorek, 23 września 2014, 14:27

orzeł :hmm: kiełbasa,kaszaneczka,trunek pigwowy,smalczyk ze skwareczkami,ogórki kwaszone chleb z własnego wypieku i szarlotka teściowej nie wspominając o kartonie świeżo zrywanych jabłek i soku jabłkowym.
Udzielam się w bardzo ograniczonym zakresie.
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wkurzyć to już żaden problem

Obrazek


Wróć do „X ZLOT KIA SORENTO”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości