Witam,
Z wielka przyjemnoscia bedziemy Panstwa goscic.
Proponowane ceny: - nocleg ze sniadaniem 65 zł/osoba
Obiad 25 zł/osoba
Kolacja 20 zl/osoba
Kolacja bankietowa - wedle wybranego menu - w zalaczniku.
Kulig - 25 zl/osoba
ognisko z z pieczeniem kielbasek, pieczywo, dodatki - 10 zl/osoba
Grzaniec 5 zł - 150 ml/ kubeczek
WARIANTY BANKIETOWE
oferta ważna od III 2010 roku.
WARIANT I – STAROPOLSKI cena – 90 zł/osoba
Dania gorące:
1. zupa cebulowa z grzankami
schab po świętokrzysku z zasmażaną kapustą, pieczone kartofle,
2. bigos staropolski w misie
3. barszcz czerwony z pasztecikiem
Zakąski: mięsa pieczone ( schab, boczek, karczek)
galaretki wieprzowe; śledź po wiejsku; ryba w warzywach
jajko w majonezie; sałatka jarzynowa
Stolik ze swojskimi wyrobami masarskimi: kaszanka, kiełbasa, pasztetowa, salcesony 2 rodzaje, boczek, smalec ze skwarkami, ogórki, ćwikła
Ciasto 2 rodzaje, napoje zimne 0,5 l/osoba, kawa, herbata, pieczywo, warzywa świeże, warzywa marynowane.
WARIANT II cena – 110 zł/osoba
Dania gorące:
1. rosół z kołdunami
kurczak po hawajsku (z ananasem i żurawiną) z opiekanymi ziemniaczkami i bukietem surówek
2. beuf strogonov
3. żurek z jakiem i kiełbaską
Zakąski: mięsa pieczone ( schab, boczek, karczek)
śledź po kaszubsku; galaretki drobiowe
deski serów; schab po warszawsku
rożki z łososia oraz rożki z szynki z sałatką opolską
sałatki: grecka, gyros
Ciasto 2 rodzaje, owoce, napoje zimne 0,7 l/osoba, kawa, herbata, pieczywo, warzywa świeże, warzywa marynowane.
WARIANT III cena – 100 zł/osoba
Dania gorące:
1. zupa krem ziołowa z groszkiem ptysiowym
polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, frytki i warzywa na parze
2. Puree De Margo z grzanką
3. Barszczyk czerwony ze ślimaczkiem
Zakąski: mięsa pieczone ( schab, boczek, karczek)
sałatka krabowa i sałatka hawajska
śledzik po tatarsku; galaretki drobiowe, łosoś w cieście francuskim
galantyna z kurczaka;
Ciasto 3 rodzaje, owoce, napoje zimne 0,7 l/osoba, kawa, herbata, pieczywo, warzywa świeże, warzywa marynowane.
WARIANT IV cena – 75 zł/osoba
Dania gorące:
1.kotlet świętokrzyski z opiekanymi ziemniakami, bukiet surówek
2.podudzia z kurczaka zapiekane z ryżem – serwowane w podgrzewaczach
Zakąski: pieczony karczek i boczek
galaretki drobiowe; śledzik po wiejsku
jajko w majonezie; sałatka jarzynowa
Napoje zimne 0,5 l/osoba, kawa, herbata, pieczywo, warzywa świeże, warzywa marynowane.
WARIANT V cena – 80 zł/osoba
Dania gorące:
1. Filet z kurczaka w sosie zbójeckim ( z boczkiem i papryką)
2. Golonka po staropolsku na zasmażanej kapuście
Zakąski: mięsa pieczone ( schab, boczek, karczek)
śledź po kaszubsku; jajko faszerowane, kęski drobiowe w cieście francuskim
łosoś zawijany; sałatka gyros
Ciasto 2 rodzaje, napoje zimne 0,5 l/osoba, kawa, herbata, pieczywo, warzywa świeże, warzywa marynowane.
WARIANT VI cena – 70 zł/osoba
Dania gorące:
1. Kurczak w sezamie z duszonymi pieczarkami, frytki, bukiet surówek
2. Kociołek Baby Jagi ( gulasz mięsno-warzywny w miseczkach z ciasta serwowany)
Zakąski: mięsa pieczone ( boczek, karczek), kiełbaska swojska
ryba po grecku, śledzik po tatarsku
sałatka jarzynowa, sałatka grecka
galaretki drobiowe, jajko w szynce
Napoje zimne 0,5 l/osoba, kawa, herbata, pieczywo, warzywa świeże, warzywa marynowane.
ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAMÓWIENIA STOLIKA WIEJSKIEGO ZE SWOJKIMI WYROBAMI MASARSKIMI (kiełbasa, kaszanka, salcesony 2 rodzaje, pasztetowa, smalec, boczek), podpłomyki świętokrzyskie, swojski chleb na zakwasie. W CENIE 350 ZŁ ( średnio na 50 osób)
ewentualnie UDZIEC WIEPRZOWY PIECZONY W CAŁOŚCI 400 zł ( około 7 kg)
+ sałatka ziemniaczana
Bankiety do 50 osób dopłacają za obsługę 200 zł
II Rocznica Forum Jodłowy Dwór28-30.01.2011-lista obecności